Chocoladekransjes

Ingrediënten

300 g Zelfrijzend Bakmeel
30 g cacaopoeder
275 g boter
125 g poedersuiker
½ tl kaneel
4 el melk        

 

vulling:
125 g boter
40 g poedersuiker
1 ei
150 g chocolade,gesmolten en daarna afgekoeld
poedersuiker

Chocoladekransjes

Bereiding

Meng de cacaopoeder door het zelfrijzend bakmeel. Roer de boter met de mixer tot een smeuïge massa en voeg de gezeefde poedersuiker, de kaneel en de melk in gedeelten toe. Klop alles tot een gladde massa. Spatel het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder erdoor. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

 

Doe het deeg over in een spuitzak die voorzien is van een gekartelde spuitmond. Spuit ringen van Ø 5 cm. Bak de ringen gaar. Roer voor de vulling de boter zacht en voeg de gezeefde poedersuiker, het losgeklopte ei en de chocolade toe. Vorm er een crème van en doe deze over in een spuitzak. Bespuit de helft van de afgekoelde koekjes ermee en leg de andere ringen erop.

 

Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 170°C
Baktijd: ongeveer 15 minuten

 

Variatie:

Voeg 1/2 el sinaasappelsap aan de vulling toe.

Vervang het ei in de vulling door 1 el creme de cacao.


Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken