Verschillende kerstkoekjes  |  Laatse recept

Witte kerstbombe

Ingrediënten

450 gram roombotercake 
0,5 liter duochocolade-ijs 
2 eetlepels rum  
kaneelpoeder 
6 eiwitten

100 gram fijne suiker

Witte kerstbombe

Bereiding

Snijd de cake in plakken van ca. 1 cm dik en maak van enkele plakken op een plat bord een cirkel van 20 cm doorsnede.

 

Schep het ijs in bollen op de cakecirkel en dek het ijs af met de overige plakken cake. Druk de cake met de handen stevig om het ijs. Besprenkel de cake met de rum en bestrooi met wat kaneelpoeder.

 

Zet de cake afgedekt minimaal 1 uur terug in de vriezer. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe.

 

Klop totdat het eiwit gaat pieken. Haal de ijsbombe uit de vriezer en schep het eiwit met een lepel er slordig omheen. De hele bombe moet bedekt zijn met eiwit. Zet de ijsbombe in de oven net onder de grill en laat het eiwit in ca. 3 minuten lichtbruin kleuren.

 

Serveer de ijsbombe direct op een mooie schaal en snijd er punten van aan tafel.

 

Van tevoren: maak de bombe zonder het eiwit en zet hem tot gebruik in de vriezer.

 

Bron: Receptentabel.nl

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken