Tulband met Vruchten en Noten

Ingrediënten

200 g Cakemeel

200 g roomboter of margarine
200 g suiker
3 eieren
50 ml melk

(alles op kamertemperatuur)

1 zakje Amandelschaafsel
ca. 100 g gewelde rozijnen en/of krenten
75 g vruchten (bijvoorbeeld fijngesneden bigarreaux, sukade of gedroogde abrikozen)

Extra:

tulbandvorm minimaal 1,5 l

Tulband met Vruchten en Noten

Bereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de tulbandvorm in en bestrooi het met amandelschaafsel. Verdeel dit goed over de vorm.

 

Bereid het beslag volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking van de cakemix. Spatel daarna de gemengde vruchten door het beslag en schep het in de tulbandvorm.

 

Bak de kersttulband in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken