Suikerbrood

Ingrediënten

1 pak Mix voor Bruinbrood
1 ei
½ dl zonnebloemolie
150 g bruine basterdsuiker
1 tl citroenrasp
1 tl geraspte sinaasappelschil        
1 dl sinaasappelsap (handwarm)
1 tl kaneel
1½ dl water (handwarm)
1 dl sinaasappelsap (handwarm)
25 g boter
100 g grofgehakte walnoten

 

Extra:
broodvorm

Suikerbrood

Bereiding

Klop het ei los met de olie en voeg basterdsuiker, citroenrasp, geraspte sinaasappelschil, kaneel toe tot alles goed gemengd is. Kneed van dit mengsel samen met Mix voor Bruinbrood, handwarm water, handwarm sinaasappelsap en boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 minuten rijzen op een warme plaats.

 

Voeg de walnoten bij het deeg en kneed dit goed door. Leg de deegmassa daarna in de ingevette broodvorm en laat het brood, afgedekt, nog 60 minuten narijzen. Verwarm de oven voor. Bak het brood iets onder het midden in de oven. Bestrijk het brood na het bakken met water.

Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
baktijd: ca. 30 minuten

 

Variatie:

Bestrijk het brood na het bakken met 1 losgeklopte eidooier en 1 el melk, strooi er geschaafde amandelen en fijngehakte kandijsuiker over. Plaats het brood daarna nog 3 minuten in de hete oven.

 

Bron: Koopmans

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken