Sterrenkoekjes

Ingrediënten

5ca. 300 gram Hazelnoten
Amandelspijs
3 eiwitten
300 g poedersuiker
100 g kristalsuiker
2 el kaneel
1 eiwit
1 tl citroensap
100 g poedersuiker

 

Extra:
Fijne rasp
stervormige uitsteker van ca. 5 cm
plasticfolie

Sterrenkoekjes

Bereiding

Maal de hazelnoten in een amandelmolen of op de fijne rasp van een keukenmachine. Mix, met de mixer met deeghaken, het amandelspijs met 1 eiwit los, voeg poedersuiker, kristalsuiker en kaneelpoeder toe en meng het dan met de andere 2 eiwitten tot een glad deeg.

 

Meng 200 g van de gemalen hazelnoten erdoor. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm ze tot een bol. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

 

Meng de rest van de hazelnoten met bloem en strooi het op het werkvlak. Rol de deegbollen door de notenbloem en druk ze plat. Rol beide uit tot een  5 mm dikke lap en steek hieruit met stervormige uitstekertjes van ca. 5 cm zo veel mogelijk sterren (kneed rest deeg weer samen en rol het opnieuw uit).

 

Leg de sterren met 1 cm tussenruimten op bakpapier. Klop het eiwit los met een vork, voeg poedersuiker en citroensap toe en roer het tot een glad glazuur. Leg op elk sterretje een theelepeltje glazuur en strijk het uit. Schuif een bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak de koekjes tot het glazuur licht koffiekleurig wordt. Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

 

Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 145°C
Gasoven: stand 3
Baktijd: ca. 10-12 minuten

 

Bron: Dr. Oetker

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken