Bereiding
Houd 4 halve walnoten en 11 mooie garneeramandelen apart voor de garnering. Hak de andere noten grof. Halveer de bigarreaux. Vet de tulbandvorm in met Dr. Oetker Bakspray, bekleed het middenstuk met een stukje bakpapier en vet deze ook in.
Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking van de mix, met boter, eieren en kaneelpoeder. Spatel de gehakte noten, gesneden bigarreaux en sukade door het beslag.
Vul de tulbandvorm gelijkmatig met het beslag. Bak de Kerstkroon goudbruin en gaar. Laat het gebak 10 minuten in de vorm afkoelen.
Breng de jam met het citroensap aan de kook en zeef het. Schud het gebak los en keer de Kerstkroon op een taartrooster. Bestrijk de Kerstkroon rondom met de abrikozengelei, zodat het gebak glanst. Schep de achtergehouden walnoten en garneeramandelen door de abrikozengelei en garneer de bovenkant van de kroon hiermee. Laat de kroon verder afkoelen.
Elektrische oven: 180°C Heteluchtoven: 165°C Gasoven: stand 3-4 Baktijd: ca. 60 minuten Variatie:
Voor een extra luxe Kerstkroon, voeg 100 g gele rozijnen, Hazelnoten (grof gehakt) en 2 el Amandel Aroma aan het beslag toe. Bron: Dr. Oetker
|