Kerstkoppen met IJs en karamelsaus

Ingrediënten

3 soorten ijs naar keuze 
2 deciliter slagroom 
1 eetlepel(s) suiker 
125 gram zachte boter 
350 gram kristalsuiker 
100 gram bloem 
1 mespuntje(s) zout 
125 gram grofgehakte amandelen 
1 deciliter slagroom 
50 gram boter 
200 gram suiker 
1 deciliter water
Kerstkoppen met IJs en karamelsaus

Bereiding

Meng alle kerstkop-ingrediënten met elkaar tot een homogene massa koekjesdeeg.

Bekleed een ovenplaat met vetvrij papier (bakpapier) en leg hierop m.b.v. 2 theelepels kleine hoopjes koekjesdeeg met een tussenruimte van 5 cm.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten af in een voorverwarmde oven. Stap 4: Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes iets afkoelen. Steek ze eventueel met een stervorm (of handmatig) uit terwijl ze nog warm zijn.

Karamelsaus:
Kook de suiker en het water op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt. Neem de pan van het vuur en voeg de room en de boter toe.

Zet de pan terug op het vuur en kook het kort in tot een dikke saus.

Borden opmaken:
Klop de room met de suiker stijf (tot slagroom voor de garnering). Leg de 3 verschillende bolletjes ijs in het midden van elk bord, leg daarop de kerstkoppen en schenk de karamelsaus en slagroom er omheen.

 

Bron: Receptentabel.nl

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken