Verschillende kerstkoekjes

Ingrediënten

1 ei 
125 gram roomboter 
125 gram witte basterdsuiker 
1 theelepel bakpoeder 
1 mespuntje zout 
250 gram bloem  
uitsteekvormpjes
Verschillende kerstkoekjes

Bereiding

Klop 1 ei los.

Meng 125g roomboter met 125g witte basterdsuiker,
het ei, 1 theelepel bakpoeder, een snufje zout,
2 theelepels koekkruiden en 250g bloem tot een soepel deeg.

Rol het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 1 nacht in de koelkast liggen.

Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht
150°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1⁄2cm dik.

Steek kerstklokjes en kerststerren met behulp
van uitsteekvormpjes (niet te klein) uit het deeg. Maak ook een ruim gaatje in het deeg, zodat ze in de boom opgehangen kunnen worden

Bak de koekjes op de bakplaat in het midden
van de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Laat de koekjes afkoelen.

 

Bron: Receptentabel.nl