Bereiding
Klop 1 ei los.
Meng 125g roomboter met 125g witte basterdsuiker, het ei, 1 theelepel bakpoeder, een snufje zout, 2 theelepels koekkruiden en 250g bloem tot een soepel deeg.
Rol het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 1 nacht in de koelkast liggen.
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht 150°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1⁄2cm dik.
Steek kerstklokjes en kerststerren met behulp van uitsteekvormpjes (niet te klein) uit het deeg. Maak ook een ruim gaatje in het deeg, zodat ze in de boom opgehangen kunnen worden
Bak de koekjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat de koekjes afkoelen. Bron: Receptentabel.nl
|