Kerstkoekjes 1

Ingrediënten

250 gram harde boter 
350 gram bloem 
175 gram lichtbruine basterdsuiker 
0,5 theelepel(s) theelepel 
1,5 theelepel(s) gemberpoeder 
0,5 theelepel(s) kaneel 
175 gram poedersuiker 

1 pot(ten) disco garnering (dr. oetker)  
uitstekkvormpjes

Kerstkoekjes 1

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Maak intussen het deeg. Snijd hiervoor de boter in blokjes. Zeef de bloem in een grote kom en roer de basterdsuiker, zout, gemberpoeder en kaneel door de bloem. Voeg de boterblokjes aan de bloem toe en kneed het tot een grote deegbal.

Bekleed 3 bakplaten met bakpapier.

Bestuif het werkblad licht met bloem en rol hierop de helft van het deeg uit tot een ½ cm dikke deegplak. Steek met de vormpjes kerstfiguurtjes uit het deeg en leg de deegfiguurtjes op de bakplaat.

Rol het overige deeg op dezelfde wijze uit en steek er kerstfiguurtjes uit.

Bak de kerstkoekjes middenin de oven in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin. Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Roer intussen in een kom de poedersuiker met ca. 2 eetlepels water tot een dik glazuur. Bestrijk de koekjes met glazuur en garneer ze met Disco

 

Bron: Receptentabel.nl