Perenspoom

Ingrediënten

3 rijpe peren geschild en in stukjes

1/2 citroen (uitgeperst)

500 milliliter appelsap

1 fles champagne (of andere mousserende witte wijn)

3 takjes verse munt

Eventueel:

1-2 eetlepels wodka (of tequila)

Extra nodig:

cocktailglazen

ijsbolletjeslepel

blender of mixer

diepvriesbak

Perenspoom

Bereiding

Kook de stukjes peer met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 minuten op laag vuur. Laat volledig afkoelen.

 

Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries.

 

Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan. Laat hierna nog 2 uur in de diepvries staan.

 

Laat de perensorbet in 5-10 minuten iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op.

 

Garneer met een blaadje munt.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken