Kerst Trifle

Ingrediënten

400 gram roombotercake (in blokjes)

4 eetlepels bosvruchtenjam

900 gram pakken bosvruchten (diepvries)

150 ml cream sherry of 100 ml appeldiksap

2 x 250 ml slagroom

500 ml volle melk

150 g suiker

1 vanillestokje, opengesneden

6 eierdooiers

50 g custardpoeder

50 g amandelschaafsel, geroosterd

Kerst Trifle

Bereiding

Doe de cakeblokjes in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover. Breng 250 ml slagroom aan de kook met de melk, 75 g suiker en het vanillestokje. Laat 5 min. trekken.

 

Neem het vanillestokje eruit, schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel. Mix de dooiers met 50 g suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla.

 

Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad. Klop de rest van de slagroom stijf met 25 g suiker en strijk hem uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast.

 

Laat hem vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.

 

Bron: Allerhande Kerst 2007

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken