Kerst Mangotaart met lemon curd

Ingrediënten

150 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

150 gram roomboter (kamertemperatuur)

1 ei

300 gram zelfrijzend bakmeel

1 pot lemon curd (340 g)

1 rijpe mango

poedersuiker (om te bestuiven)

50 gram pure chocolade (gekoeld)

10 physalis (Kaapse goudbes)

Extra nodig:

Springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Kerst Mangotaart met lemon curd

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

 

Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom. Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven. Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.

 

Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog. Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.

 

Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm.

 

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen. Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers. Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker.

 

Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.

 

Bron: Allerhande Kerst 2006

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken