Kerst IJsbombe

Ingrediënten

2 bekers (1 liter) strawberry cheesecake roomijs (of iets vergelijkbaars)

1 beker sorbetijs bosvruchten (500 ml)

 

Eventueel:

Slagroom (opgeklopt)

Extra nodig:

Platte schaal

Smalle, hoge ronde schaal (inhoud 1,5 liter)

Sterretjes

Kerst IJsbombe

Bereiding

Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat in het midden een holte ontstaat. Vul de holte met sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.

 

Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal. Bestrijk de ijsbombe met opgeklopte slagroom en steek er wat sterretjes in. Zet de bombe – licht uit – met de brandende sterretjes op tafel.

 

Tip: Kan ook als eenpersoonsdessert in kleine kommetjes worden gemaakt.

 

Bron: Allerhande Kerst 2005

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken